2015 Güncel Kamp Alanları – 3 Dalyan Camping / Dalyan-Muğla

2015 Güncel Kamp Alanları – 3 Dalyan Camping / Dalyan-Muğla

 

Eski bir camping yeri olan bu tesis, son 3 senedir yeni bir işletmecinin elinde, eskisinden çok daha iyi duruma gelmiş.

Dalyan Campinge nasıl gelirsiniz sorusunun cevabı ise; Öncelikle Dalyan merkeze geldikten sonra sahilde bulunan teknelerin olduğu sahil şeridinden İztuzu plajına gidermiş gibi 400mt yürüdükten sonra direkt Kıral Mezarlıklarına bakan, manzarası çok güzel olan bir tesis Dalyan camping.

dalyan camping-1

İşletmecisi yurt dışında yaşamış bayağı vizyonlu ve disiplinli bir kişi. Bundan dolayı tesis de çok titizlikle hareket etmekte. Buda tesisin temiz olmasına yol açmış. Mesela, bu zaman kadar hiçbir camping de görmediğim bir takım artı şeyler gördüm ve bunları sizler için sıraladım.

a-Tesis de açık havada 4 adet elektrikli ızgara kampçıların kullanımına sunulmuş ve ilginç olanı da bu ızgaraların etrafına da masalar yapmışlar pişirirken de yiyebilmenizi sağlıyor.

b-Tuvalet ve banyolarının her yeri kalebodurdan yapılmış ve 10 un üzerinde lavabo bulunmakta. Bunlarında her yeri kalebodur ile örülmüş ve tertemiz.

c-Tesis de birde gene kampçılar için, çok büyük ve içerisinde her türlü tabak bardak olan birde açık hava mutfak bulunmakta.

Tesisin duvarları boyalı ve tertemiz, yerler kaliteli bir şekilde çimlendirilmiş ve çadır kampı yapabilmek adına kampçının tüm konforu düşünülmüş.

dalyan camping-2

Tesisin yemek yenilen ortak alanı iki ayrı yerde bulunmakta. Biri, iç kısımda yeşilliklere bakarak uzun bar sandalyeleri ve masaları şeklinde gayet modern. Bir diğeri ise, meşhur kral mezarlarına ve göle bakan balkonda bulunmaktadır.

Tesis de ücrete dahil olan hizmet benim kaldığım dönemde sadece kahvaltı idi. Kahvaltıyı çok güzel bir manzara eşliğinde yapmış olmamıza rağmen, tesisin güzelliğinin biraz altında kalmış bir çeşitle yapmış olmamız beni çok az hayal kırıklığına uğrattı. Tabi tesisin çok güzel ve bakımlı olması beklentimi yükseltmiş olduğundan kahvaltı konusunda 5/4 verebiliyorum. Buradaki en büyük kriterimde çeşidin az olması.

Camping de çalışanlar çok güler yüzlü ve yardım sever insanlar olmasına rağmen tesisin sahibi biraz kuralcı fakat işinde çok titiz.

Dalyan camping içerisinde birbirinin ardı sıralanmış ve hepsi yenilenmiş 5 tanesi küçük 3 tanesi büyük, duşu ve tuvaleti içinde gayet ferah 8 adet ahşap evi bulunmaktadır.

Aynı zamanda bu tesise karavan ve moto karavanlarınızla da gelebileceğiniz geniş bir alanda ayrılmış durumdadır. Takribi 16-18 araçlık yer mevcut.

Dalyan campingin önünde bulunan gölden de istenir ise hem güneşlenip hem de göl suyunda serinleyebilirsiniz.

Tesisin sezonda yurt dışından yabancı müşterilerinin çok olmasından dolayı yer bulmakta zorlanılabilinir. Kişi başı ücretleri ise bungalow arda 80-130 tl arası değişmektedir. Çadır ile konaklamak istenir ise, kahvaltı hariç 20 tl alınmaktadır. Tesis de internet bulunmaktadır.

Değerlendirmemiz 10/9

 

Bir cevap yazın