2015 Güncel Kamp Alanları -5 Endes Kamp / Balıkesir – Kazdağları

2015 Güncel Kamp Alanları -5 Endes Kamp / Balıkesir – Kazdağları

Endes Kamp; Balıkesir ilinin içerisinde meşhur Kaz dağlarının içerisinde bulunan bir kamp alanıdır. Balıkesir’e geldiğinizde Edremit’e doğru ilerlediğiniz zaman  Mehmet Alan köyü tabelasını göreceksiniz.

Tabelada içeri girdiğinizde köyün meydanına kadar ilerlemeniz gerekmektedir. Merkezdeki cami solunuzda kalacak şekilde köyden yukarıya dağa doğru 1 km ilerlediğinizde bulabilirsiniz. Baktınız zorlanıyorsunuz kampı arayın onlar size yardımcı olurlar.

Kamp alanına gelince zaten Kazdağları oksijen bakımından Türkiye’nin en iyi bölgesi olarak geçmektedir. Bu bilgilerin ışığında,  her yerde kuş cıvıltısı ve su sesleri ile bildiğiniz bir doğa harikasının içerisinde olan bu kamp alanına kafa dinlemeye gitmek isteyenler için biçilmiş kaftandır.

Tesisin içerisinden su geçmektedir. Bunu bir takım su kanalları yardımı ile tüm tesisin içerisine yaymışlar ve bu sayede serinlik ve su sesinin huzurunu tüm kamp alanını sarmış. Su kanalarının etraflarında çardaklar yapılmış. Hemen aşağıda akan ırmağın suyuna bakarak  çayınızı yudumlayabilirsiniz. Bu tesis  bildiğiniz doğanın tam kalbinde etrafı su ve yeşillikler ile kaplı güzel konumlu bir tesis.

endes kamp-1

 

Kampta başlayıp kampta biten ve etrafı çam ağaçları ile kaplı çok zevkli bir yürüyüş parkuru olan bu kampta aynı zamanda, suya da girebileceğiniz yerler bulunduğundan mayo ve terliğinizi de çantanızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Tesis de; 2 adet yoga ve meditasyon evi bulunmaktadır. Bir tanesi nehre yakın, su sesleriyle yoganızı yapabilirsiniz. Diğeri ise ağaçların arasında kuşların sesiyle meditasyonunuzu yapıp huzura erebilirsiniz.

Tesis de 20 adet bungalow bulunmaktadır. Bunlarda 2 li veya 3 lü kalma şansınız bulunmaktadır. Bunların içerisinde wc ve duş bulunmaktadır. Kampa ait 10 adet de 2 şer kişilik çadırlar bulunmaktadır. İsterseniz bahçeden taze ve birbirinden güzel sebze ve meyveleri dalından koparıp tüketebilirsiniz.

Tesiste konaklamalar yarım pansiyondur. Sabah ve akşam yemekleri açık büfe olarak verilmektedir. Yemekler gayet lezzetli gerçekten.

endes-2

Tesisin bence en sorun edilecek durumu, evlerin birbirine çok yakın ve sık yapılmış olmasıdır.

Tesis de fiyatlar odada kişi başı ve yarım pansiyon 120 tl dir.Çadır seçeneğini sormanızı tavsiye ederiz.

Değerlendirmemiz 10/8

Bir cevap yazın