2015 Güncel Kamp Alanları – 6 Bozcaada Ada Camping / Çanakkale -Bozcaada

2015 Güncel Kamp Alanları – 6 Bozcaada Ada Camping / Çanakkale -Bozcaada

Ada Camping; Çanakkale’nin Bozcaada’da ilçesindedir. Kamp alanı ada merkezine 5 km uzaklıktadır. Yürümek mümkündür fakat biraz yokuş çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Ama ben yürümek istemem diyenler içinde  ada merkezinden kalkan minibüs ve taksiler de mevcuttur. Ada kamp denize sadece 200 metre uzaklıktadır. Bulunduğu mevkii Ayazma Plajı’na yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Sulu bahçe mevkiidir. Kamp alanı 7,5 dönüm bir araziye kurulmuş durumdadır. Arabası ile gidenler için ise, gayet büyük bir otoparkı mevcuttur.

ada kamp-1

Kamp çadır ve karavan konaklaması için çok uygun ve alternatifli bir yer. Karavan için 220v  veren elektrik kutuları ve her yerde priz bulunmaktadır. Özellikle en hoşuma giden özelliği de çadırların üstündeki tenteler oldu. Çok güneş alan açıklık bir yer olduğundan bu  tenteler hayat kurtarmaktadır. Özellikle çadırların kurulduğu yerlerde ortak ufak bölümlerde prizlerin çokluğu da ayrı bir artısı.

Tesis de 9 adet 3 kişilik içerisinde wc olan bungalow bulunmaktadır. Artı 2 adet de içerisinde wc olan bungalowları bulunmaktadır. Kamp alanında sabah kahvaltısı kampingler için yeterli düzeyde. Bunun dışında artı ödeme ile soğuk ve sıcak mezeler ile akşam yemeğini de buradan alabilirsiniz. Tesis de, sıcak içecekler ve soğuk içecekleri (alkol dahil)  kamp alanından tedarik edebilirsiniz. Sadece biraz fiyatları yüksek. Ada da genel olarak zaten fiyatlar yüksek durumda. Doğa güzelliğine bu denli haiz bir ada için,bence fiyatların yüksekliği çok da fazla olmasa gerek.

ada kamp-2

Bizce Türkiye’de kamping alanları için büyük sıkıntı olan tuvalet ve duş konusunda çok iyi durumda olan bir tesis. Tuvaletler adet olarak yeterli durumda. Sadece duşlarda bazen sorun oluşmaktadır. Plaj dönüşlerinde duş giderlerinin tıkanması, yıkanırken sıkıntı yaratmaktadır. Bunun dışında tesis de herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Tesis, kapılarını Mayıs ayında açıp Ekim ayında da kapatmaktadır. Tesis de kendi getirdiğiniz çadırları kurabileceğiniz gibi, işletmenin de çadır ve çadır malzemeleri kiralayabilirsiniz.

Kamp sakinlerinin kendi yemeklerini yapabilecekleri ortak kullanımı olan mutfakta, buzdolabı, lavabo, masalar ve sandalyeler mevcuttur.

Bozcaada genelinde,özellikle bayram tatillerinde aşırı yoğunluklar olduğundan dolayı mağdur olmamak adına önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

ada kamp-3

Kampın fiyatlarına gelince, kendi çadırınız ile giderseniz sadece konaklama kişi başı 20 tl, tesisin çadırlarında konaklarsanız 30 tl kişi başı ücret alınmaktadır. Karavanı ile gelenler için de kişi başı ücret 20 tl dir. Bu ücretlere Elektrik, Duş, Su, WC, Mutfak, Otopark, Buzdolabı ve wireless hizmetleri dahildir.

Bungalowlar için; Tuvaletli ve tuvaletsiz oda ücretleri kişi başı (sadece konaklama) 60 ile 40 tl arasındadır.

Özel günler ve bayramlarda tesisin ücretlerini sormanızı tavsiye ederim.

Değerlendirmemiz 10/8,5

Bir cevap yazın