2015 Güncel Kamp Alanları – Avusor Yaylası-Simge Pansiyon / Rize-Çamlıhemşin

2015 Güncel Kamp Alanları – Avusor Yaylası-Simge Pansiyon / Rize-Çamlıhemşin

Avusor Yaylası –Simge Pansiyon / Rize-Çamlıhemşin:

Avusor Yaylası Simge Pansiyona, Rize’nin Pazar ilçesine, Pazar ilçesinden sıklıkla kalkan minibüslere binerek Çamlıhemşin ve Ayder yaylasına dolmuş minibüslerle ulaşım imkânı bulunmaktadır.

Sabah saatlerinde Ayder Yaylasından Avusor Yaylasına hareket eden minibüsler bulunmaktadır. Bu yayla evi Kemerli Kaçkar Tepesinin ve Altıparmak Dağlarının alt kısmında yer almaktadır.

Avusor Yaylası-3

Karadeniz’e gelipte yayla havasını solumak isteyenlerin ve de tırmanış yapan dağcıların uğrak noktasıdır.
Simge Pansiyon Avusor Yaylasında yer alan bir Laz Yaylasıdır. İki katlı olan bu yayla evinde üst katta 2 kişi ve 3 kişinin konaklayabileceği toplam 6 odası mevcut olup, üst katta 3 adet ortak tuvalet ve duş yer almaktadır.

Alt katta 2 adet oda mevcut olup 1 adet tuvalet 1 adet duş yer almaktadır.
Yayla evinin sahibi Reşit bey bu yayla evini baştan aşağıya kendisi inşa etmiştir. Köy evi tamamen ahşaptır.

Avusor Yaylası-1

Alt katta ortak kullanım alanında oturma yeri mevcut olup şömine ve soba kuzinesi yer almaktadır. Reşit beyin eşi Elmas hanım ahırda besledikleri ineklerle sofraya tamamen doğal ürünleri sizlere servis etmektedir.

Sofradan eksik olmayan lezzetlerin başında muhlama, tereyağ, yayla peyniri, kaymak ve de fasulye kavurma turşusudur. Sabah uyandığınızda Elmas hanımın sobada pişirdiği ev yapımı ekmeğin kokusunu üst kattan duyabilirsiniz.
Tesiste konaklama seçeneği yarım pansiyondur. Yaylada otlayan hayvanlardan elde edilen süt ile peynir, tereyağ, kaymak ve sütlaç çok lezzetlidir.

Avusor Yaylası-2

Sabahları erken saatte yayla evinin hemen yanıbaşında yer alan ahırdan gün boyunca otlamaya çıkan ineklerin çan sesleriyle uyanırsınız.
Mayıs ayında karın erimesine bağlı olarak bu yayla evinin sahipleri yaz boyunca hizmet vermek üzere Çamlıhemşin’deki merkez evlerinden yaylaya çıkıp hazırlıklara başlarlar, eylül sonu ekim başı yayla evini kapatıp yeniden merkeze inerler.
Kişibaşı yarım pansiyon konaklama 90 TL olup adeta kendinizi bir Karadenizli ailenin evine misafirliğe gitmişçesine rahat edebileceğiniz bir tesistir.
Değerlendirmemiz 10/9

Bir cevap yazın