2015 Güncel Kamp Alanları – 4  Kelebekler Vadisi /Fethiye -Faralya

2015 Güncel Kamp Alanları – 4 Kelebekler Vadisi /Fethiye -Faralya

Kelebekler Vadisi’nin geçmişi MÖ 6.yüzyıla uzanır. Likya’nın eski yerleşim yeri Perdicia’nın kalıntıları Kelebekler Vadisi Kanyonun üstünde yer alır.Buradaki köye Faralya adı verilen bu doğa harikası vadiye, ulaşabilmek için öncelikle Fethiye merkeze gitmeniz gerekmektedir.

Sonrasında Fethiye merkezden Ölüdenize geçmeniz gerekiyor.Ölüdeniz sahilden kalkan tekneler ile buraya ulaşmanız mümkündür.Tekne saatleri kısıtlı olduğundan denk getirmeniz önemlidir.

Tesisde konaklama;Her misafir için paket progam uygulanmaktadır.Bu program dahilinde açık büfe kahvaltı, akşam yemeği ,çadır ,çardak veya bungalow konaklaması bulunmaktadır.

Tesisde yarım pansiyon uygulaması yapılmakta olup her konaklama şeklinin dönemlere göre fiyatları farklılık göstermektedir.Kendi çadırınız ile giderseniz yeterli alan bulunmakta olup indirimde sağlanmaktadır.Öğrenci belgesi gösterirseniz öğrencilere %10 indirimde yapılmaktadır.

kelebkeler vadisi-1

Kelebekler vadisinin doğal güzelliğini ve tarihi olmasını anlatmamıza gerek olmamasına rağmen vadide bulunan işletmenin yemek kalitesi gayet iyi durumdadır.Kampçıyım diyorsanız en az bir kere burada kalmanızı tavsiye ederim.

Çok dolu olduğu dönemlerde ortalam 500-600 kişi ağırladığı sürelerde tesisde hijyenik sorunlar olabiliyor.Gönüllülük esasına göre çalışma yapılan bu tesisde indirimli kalabilmeniz için bir takım işleri yapamız gerekiyor.Yoğun dönemlerde her kampingin sorunu olan tuvalet yetersizliği ve temizliğinde sıkıntılar olmaktadır.

Kendi bungalowlarına sahip bu tesisde, tavsiyelerime güvenirseniz çadırda kalmanızı öneririm.Vadinin derinliklerine gittiğinizde biraz tehlikeli olabilecek bir tırmanmadan sonra şelaleye ulaşabilir ve serinleyebilirsiniz.

Tesise günde 3 defa elektrik verildiğinden dolayı geri kalan tüm ihtiyaçlarını güneş enerjisi panellerinden karşılayan bu tesis doğaya saygılı ve ekolojik yapıyı koruyan bir yer olarak öne çıkmaktadır.

Çadırlı konaklamalarda kalacağınız aya göre ve çadırın içeriğine göre kişi başı yarım pansiyon fiyatlar 50-80 tl arasındadır.

Kelebekler Vadisi Konaklama

Büyük ve küçük iki seçeneği olan bungalowlar için ise yarım pansiyon ve aylarına göre kişi başı fiyatları 70-120 tl arasındadır.

Sözün özü mekan o kadar güzel ve huzurlu ki gitmezseniz kendinizi eksik hissedebilirsiniz.Tesis ise zaten gerekli herşeyi karşılamakta.

Değerlendirmemiz 10/8

Bir cevap yazın