Amatör Yürüyüşçünün Güncesi 1 – Likya Yolu Macerası

Amatör Yürüyüşçünün Güncesi 1 – Likya Yolu Macerası

Merhaba

İşten ayrılmış, artık hayalini kurduğum ve hakettiğimi düşündüğüm tatile başlamak için tarihi belirlemiştik. 1 Mayıs’ta Fethiye’de Likya yolunu yürüyecektik. İnternetten gerekli araştırmalar yapılmış, iPhone  harita yazılımı olan Galio’ya rotalar yüklenmiş, çadır ve uyku tulumu alınmıştı. Bize göre her şey hazırdı. Aynı tarihte Fethiye’ye gidecek olan Alen Ari Örnek ve Fezal Kalkan’a katıldık. 2 acemi (Mustafa ve Ben) 2 profesyonel (Alen Örnek ve Fezal Kalkan) 30 Nisan günü Alen Örnek’in aracıyla yola çıktık.

Yolda sadece Bozöyük’te bir dinlenme tesisinde durarak sabah 6 gibi Fethiye’ye vardık.

IMG_0107IMG_0130

 

Saat 10 Gibi Muğladan İbrahim bize katıldı ve saat 2 gibi İstanbul’dan gecikmeli olarak Sezer bizlere katıldı.

IMG_0151

Kabak Sahiline inerken , köyden bir ablamızın bize bir tutam Adaçayı hediye etmesi.

Otogar önünden minibüse binerek Kabak’a ilerledik. Aslında planımız başlangıç noktası olan Ovacıktan başlayarak  136km yürümekti. İnternetteki bloglarda o kadar basit anlatılmıştı ki biz bu işi yaparız diyerek başlamıştık. Ancak yol esnasında bu rotamızı duyan Alen abi “Bu çantalarla ve kondisyonunu bilmediğin insanlarla bu yolda yapman imkansız. Siz en iyisi bize katılın ve Cennet koyunda buluşalım” dedi. Yolculuğa başlamadan gerçekten ciddiye almamıştık fakat geciktiğimiz için Kabak’tan başlamaya karar verdik. Ve iyi ki büyüklerimizi dinlemeyi seviyoruz 🙂 (İleriki yazılarımda büyüklerimizi dinlemenin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız 🙂 )

 

Yeni rotamız Kabak’tan başlayıp Cennet Koyu –Korsanlar koyu ve ondan sonra Korsanlar koyu üzerinden Ovacık rotasına dönüp, 1 hafta içinde rotamızı tamamlamaktı. Fakat olmadı.

.IMG_0173IMG_0170

Fotoğraflar Kabak – Cennet Koyu arası yolda çekilmiştir. 

Yazımızın 2. Bölümünde Fethiye merkezden Kabak ve Cennet Vadisi’ne gidişimizi ayrıntılı bir biçimde anlatacağım.

Bir cevap yazın